Sponsorlu Bağlantılar
   

Suna Selen Kimdir, Suna Selenin Hayatı

Sanatçı Tanıtımları icinde Suna Selen Kimdir, Suna Selenin Hayatı konusu , Suna Selen biyografi, Suna Selen kimdir hayatı, Suna Selen dizileri, Suna Selen hakkında bilgi Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Suna Selen 1939 yılında İstanbul'da doğdu. Sanatçı Suna Selen Atatürk ...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Alt 19-11-2011   #1 (permalink)
Standart Suna Selen Kimdir, Suna Selenin Hayatı

Sponsorlu Bağlantılar


Suna Selen biyografi,
Suna Selen kimdir hayatı,
Suna Selen dizileri,
Suna Selen hakkında bilgi

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Suna Selen 1939 yılında İstanbul'da doğdu.



Sanatçı Suna Selen Atatürk Kız Lisesi ve Beşiktaş Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Aynı zamanda sanat yönetmenliği yapmaktadır Birçok sinema filmi ve dizide rol almıştır. Suna Selen en son, Zincirbozan filminde Rahşan Ecevit'i canlandırmıştır. Sanatçı,Münir Özkul ve Güner Sümer'le bir süre evli kalmıştır. Oyuncu ve sunucu Güner Özkul'un ve oyuncu Sinan Sümer'in annesidir. Yazar Fatma Aliye Hanım'ın torunudur. Bir dönem modellik te yapmıştır.Hayat Devam Ediyor diziyle yeniden ekranlara dönen Suna Selen rol aldığı yapıtlar şunlardır;

Suna Selen Rol aldığı oyunlar

* King Kong'un Kızları
* Arıza
* Yaban (oyun)
* Kırmızı Yorgunları

Suna Selen Filmografi

* New York'ta Beş Minare - 2010
× Doktorlar - 2010
* Kayıp Prenses - 2008
* Beyaz Melek - 2007
* Zincirbozan - 2007
* Tutkunum Sana - 2006
* Kızlar Yurdu -2006
* Doktorlar - 2006
* Yeniden Çalıkuşu - 2005
* Nehir - 2005
* Cemalim - 2005
* Büyü - 2004
* Yadigar - 2004
* Kısmet - 2004
* Beş Kollu Avize - 2004
* Yağmur Zamanı - 2004
* Bulutları Beklerken - 2003
* Sihirli Annem - 2003
* Hızma - 2002
* Gönderilmemiş Mektuplar - 2002
* Benimle Evlenir misin - 2001
* Fidan Hanım'a Ne Oldu - 2001
* Samyeli - 2000
* Halk Çocuğu - 2000
* Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse - 2000
* Doğum Yeri Absürdistan - 1999
* Mektup - 1997
* Babaanne - 1997
* Sırtımdan Vuruldum - 1997
* Devridaim - 1997
* Şahmaran - 1993
* Yaz Yağmuru - 1993
* Yaz Evi - 1993
* Piano Piano Bacaksız - 1992

* Sarı Tebessüm - 1992
* Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri - 1992
* Kurt Kanunu - 1991
* Ölür Ayak - 1991
* Issızlığın Ortası - 1991
* Lüküs Hayat - 1989
* 077 Hızır - Acil Servis - 1988
* Bir Tren Yolculuğu - 1988
* Keşanlı Ali Destanı - 1988
* Su da Yanar - 1987
* Unutamadığım - 1987
* Ateşten Günler - 1987
* Oteldeki Cinayet - 1986
* Çalıkuşu - 1986
* Bugünün Saraylısı - 1985
* Fırtına Gönüller - 1984
* Çocuklar Çiçektir - 1983
* Can Kurban - 1983
* Gecelerin Kadını - 1983
* İffet - 1982
* Faize Hücum - 1982
* At - 1981
* Aşka Dönüş - 1981
* Kürtaj - 1981
* Kan Bağı - 1981
* Hınç - 1976
* Sahte Kabadayı - 1976
* Oy Emine - 1975
* Esir Hayat - 1974
* Yüreğimde Yare Var - 1974
* İstek - 1974
* Dertli - 1973

* Evlat Acısı - 1973
* Kaderim - 1973
* Hudutların Kartalı - 1973
* Bir Pınar ki - 1972
* Paprika Gaddarın Aşkı - 1972
* Ölüm Korkusu - 1972
* Yetimler Ahı - 1972
* Para - 1972
* İki Ruhlu Kadın - 1971
* Binbir Gece Masalları - 1971
* Sinderella Kül Kedisi - 1971
* Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
* Kerem İle Aslı - 1971
* Fatoş Sokakların Meleği - 1971
* Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde - 1971
* Bir Genç Kızın Romanı - 1971
* Senede Bir Gün - 1971
* Pamuk Prenses Ve 7 Cüceler - 1970
* Küçük Hanımın Şoförü - 1970
* Sürtüğün Kızı - 1967
* Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
* Suçlu Çocuklar - 1965
* Kezban - 1963
* Üç Çapkın Gelin - 1963
* Sevimli Haydut - 1961
* Kalp Yarası - 1961
* Dikenli Gül - 1961
* Kolsuz Bebek (Üç Öykülü Film) - 1961
* Mahalle Arkadaşları - 1961
* Izdırap Çocuğu - 1960
* Gecelerin Ötesi - 1960


Suna Selen Aldığı Ödüller

* 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler
* 5 Ankara Film Festivali, 1983, Yardımcı kadın oyuncu, Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
* 22 İstanbul Film Festivali, 2003, En İyi Kadın Oyuncu Gönderilmemiş Mektuplar

 

Eylül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Yeni Konu aç  Cevapla

Sayfayı Paylaş

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Sorunun cevabını alttaki kutucuğa yazınız. (Gerekli)

Mesajınız:

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suna Keskin Kimdir - Suna Keskin Biyografisi SeLeN Sanatçı Tanıtımları 0 06-03-2011 00:13
Suna Yıldızoğlu Kimdir - Suna Yıldızoğlu Biyografisi SeLeN Sanatçı Tanıtımları 0 06-03-2011 00:12
Suna Selen Kimdir - Suna Selen Biyografisi SeLeN Sanatçı Tanıtımları 0 07-02-2011 12:58
Suna Korad Kimdir?-Suna Korad Hayatı-Suna Korad Biyografisi-Hakkında Mavi_Sema Sanatçı Tanıtımları 0 27-01-2010 19:58
Suna Korat Kimdir ?Suna Korat' ın Hayatı- Suna Korat'ın Biyografisi Mavi_Sema Sanatçı Tanıtımları 0 11-09-2009 19:53


Saat: 19:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Frmartuklu.Net ©2008 - 2014