FrmArtuklu

FrmArtuklu

Kaliteli Paylaşımın Adresi


Go Back   FrmArtuklu > (¯`·.(¯`·.Eğitim Portalı ·´¯).·´¯) > Öğretmenlerimizin Bölümü



Sponsorlu Bağlantılar
   

Ek Fiil İle İlgili Sorular ve Cevaplar

Öğretmenlerimizin Bölümü icinde Ek Fiil İle İlgili Sorular ve Cevaplar konusu , Ek Fiil İle İlgili Sorular - Ek Fiil Örnekleri EK FİİL 1. Eklendiği ismi yüklem yapar. 2. Eklendiği ismi özne yapar. 3. Eklendiği fiili birleşik zamanlı fiil yapar. 4. Ek ...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Alt 09-03-2011   #1 (permalink)
Standart Ek Fiil İle İlgili Sorular ve Cevaplar

Sponsorlu Bağlantılar


Ek Fiil İle İlgili Sorular - Ek Fiil Örnekleri

EK FİİL
1. Eklendiği ismi yüklem yapar.
2. Eklendiği ismi özne yapar.
3. Eklendiği fiili birleşik zamanlı fiil yapar.
4. Ek fiilin dört çekimi vardır. -idi, -ise, -imiş, -dir.
1- Yukarıdaki ek fiille ilgili olarak verilen bilgilerin hangisinde yanlışlık vardır?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

2- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik zamanlı fiil kullanılmamıştır?
A) Sabah erken kalkıp bütün ödevlerini bitirdi.
B) Gelmeyeceğini söyleseydin hazırlık yapmazdım.
C) O zamanlar üstüne çok gitmiştim.
D) Zaten onlar da görüşmeyi istemiyorlardı.

3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil yoktur?

A) Babam akşam epey yorgundu.
B) Evde bir kavanoz reçel var.
C) Merak etmeyin, o da sizi çok sevmiş.
D) Bizi konu komşuya rezil eden bu adamdır.

4- Aşağıdaki altı çizili eylemlerden hangisi basit zamanlıdır?

A) Şimdiye kadar çoktan yolu yarılamıştık.
B) Kazanmak için çok çalışmalıydı.
C) Babasına bir kitap daha aldırdı.
D) Ablasını bir başka seviyordu.

5- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil isme gelerek onu yüklem yapmıştır?

A) Hani bu kitabı okumuştun?
B) En güzel renk sarıdır.
C) Keşke siz de oraya gelseydiniz.
D) Dükkanın camlarını taşlamıştınız. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil kullanılmıştır?

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil kullanılmıştır?

A ) Bugünlerde kendimi iyi hissetmiyorum.
B ) Bu işin içinde bir iş var.
C ) Tatilden bir an önce dönmelisin.
D ) Dedemle uzun uzun sohbet etmişler.


6- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir birleşik fiil kullanılmıştır?

A) Doğum gününde hediye ettiğim saati kaybetmiş.
B) Öğretmeninin sorduğu bütün soruları hemen çözüverdi.
B) En sevdiği arkadaşını karşısında görünce donakaldı.
C) O kadar azimliydi ki başarmak için her şeyi yapabilirdi.



7- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı şekilde oluşturulmuş bir ek fiil vardır?

A) Öğrencileri tarafından çok sevilen bir öğretmendi.
B) Sınıfın en çalışkan öğrencisiymiş.
C) Yaptıklarından büyük bir pişmanlık duyuyordu.
D) Sevgi, bir insanın yaşayabileceği en güzel duygudur.

9-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil almış bir kelime yoktur?

A) Beni dinler misin?
B) Ne kadar güzelmiş.
C) Bu benim en büyük hayalimdi.
D) Hepiniz çok mütevazısınız.

10-Aşağıdakilerin hangisinde ek fiil kullanılmamıştır?

a) Bu bey bizim Türkçe öğretmenimizdir.
b) Sınıfımız oldukça kalabalıktır.
c) Sadece kendi isteği için onunla görüştüm.
d) Mutluluğumun tek kaynağı biricik kızımdı.

1. a
2. a
3. c
4. c
5. b
6. b
7. a
8. c
9. a
10. c

 

Mavi_Sema isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Alt 27-05-2012   #2 (permalink)
Kayıtsız Üye
Standart Cevap: Ek Fiil İle İlgili Sorular ve Cevaplar


bu sorular güzel tebrikleer
  Hızlı Cevap
Alt 27-05-2012   #3 (permalink)
Kayıtsız Üye
Standart Cevap: Ek Fiil İle İlgili Sorular ve Cevaplar


bu soruların cevapları doğru mu özellikle 2. sorunun cevabı
  Hızlı Cevap
Alt 17-03-2014   #4 (permalink)
berfin beyret
Standart Cevap: Ek Fiil İle İlgili Sorular ve Cevaplar


çok iyi yaaaaa iyki bu sitelerrr varya
  Hızlı Cevap
Alt 23-05-2014   #5 (permalink)
Kayıtsız Üye
Standart Cevap: Ek Fiil İle İlgili Sorular ve Cevaplar


Çok teşekkür ederim performansıma çok yardımcı oldu
  Hızlı Cevap
Yeni Konu aç  Cevapla

Sayfayı Paylaş

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Sorunun cevabını alttaki kutucuğa yazınız. (Gerekli)

Mesajınız:

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kareköklü Sayılarla İlgili Sorular Ve Cevaplar Eylül Konu Dışı Başlıklar 0 02-12-2011 18:33
Apartman Yönetimi İle İlgili Sorular ve Cevaplar Mavi_Sema Diğer Mesleki Bilgiler 0 25-05-2011 21:38
Doktorlara Sorular ve komik cevaplar _Mr.PaNiK_ Fıkra & Komik Yazılar 0 02-09-2008 04:32
Tesettür Hakkında Sorular-Cevaplar NeslisH Dini Sorular ve Cevaplar 0 19-08-2008 11:59
Sorular ve cevaplar _Mr.PaNiK_ Fıkra & Komik Yazılar 0 13-08-2008 09:44


Saat: 13:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Frmartuklu.Net ©2008 - 2014