FrmArtuklu

FrmArtuklu

Kaliteli Paylaşımın Adresi


Go Back   FrmArtuklu > (¯`·.(¯`·.Eğitim Portalı ·´¯).·´¯) > Öğretmenlerimizin Bölümü



Sponsorlu Bağlantılar
   

Besinlerle Ilgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı

Öğretmenlerimizin Bölümü icinde Besinlerle Ilgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı konusu , elementlerle ilgili test soruları - solunumla ilgili sorular - biyoloji test soruları 1-Aşağıda verilen elementlerden hangileri, bütün organik bileşiklerin yapısında ortak bulunur? I. Karbon II.Oksijen III.Azot IV.Hidrojen A)I-II B)III-IV C)I-III-IV ...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Alt 30-07-2010   #1 (permalink)
Standart Besinlerle Ilgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı

Sponsorlu Bağlantılar


elementlerle ilgili test soruları - solunumla ilgili sorular - biyoloji test soruları


1-Aşağıda verilen elementlerden hangileri, bütün organik bileşiklerin yapısında ortak bulunur?

I. Karbon

II.Oksijen

III.Azot

IV.Hidrojen

A)I-II B)III-IV C)I-III-IV D)I-II-IV

2-

I.Oksijen

II.Karbon dioksit

III.Besin

IV.Su

Yukarıdakilerden hangileri fotosentez sonucu meydana gelmez.?

A) II-IV B) I-III C) I-IV D) II-III

3-Aşağıdaki ürünlerden hangisinin üretiminde fermantasyonun etkisi yoktur?

A)Sirke B)Alkol C)Salça D)Peynir

4-Aşağadakilerden hangisi ATP nin yapısında bulunmaz?

A)Adenin B)Deoksiriboz C) Riboz D)Fosfat

5) Aşağıdakilerden hangisinde, solunum doğrudan etkili değildir?

A) Oksijenin alımasında B)Enerji elde edilmesinde

C) Vücüt ısısının sağlanmasında D) Zararlı sıvı artıkların atılmasında

6) I. Karbon II. Fosfor III.Hidrojen IV.Azot V. Oksijen

Yukarıda verilen elementlerden hangileri karbonhidrat, yağ veproteinler için ortaktır?

A)I-II-IV B) II-III-V C)I-IV-V D) I-III-V

7) Aşağıdakilerden hangisi yağlar ve proteinler için ortak değildir?

A)Hücre zarından geçebilir. B)Hücre zarının yapısında bulunur

C)Enerji kaynağı olarak kullanılabilir. D) Çok atomlu moleküllerdir.

8) Vücudunuzda kanama ya da yaralanma olduğu zaman kanın pıhtılaşması için hangi vitamin rol oynar?

A) A vitamini B) B vitamini C) D vitamini D) K vitamini

9) Aşağıdakilerden hangisi ,suyun vücuttaki görevlerinden biri değildir?

A)Vücut sıcaklığının artmasını sağlar. B)sindirimde kullanılır.

C) Besinlerin taşınmasında görevlidir. D)Besinlerin emiliminde etkilidir.

10) Besin olarak aldığımız maddelerden ;

I. Kalsiyum ,kemiklerin yapısında bulunur

II.Potasyum , vücutta su miktarının düzenlenmesinde rol oynar.

III.Demir ,hemoglabin yapısında bulunur.

İfadelerinden hangileri doğrudur?

A)Yalnız I B) I-III C) II-III D) I-I-III

CEVAP ANAHTARI

1-D 2-A 3-B 4 –B 5-C 6-D 7- A 8-D 9-A 10-D

 

DeMSaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Yeni Konu aç  Cevapla

Sayfayı Paylaş

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Sorunun cevabını alttaki kutucuğa yazınız. (Gerekli)

Mesajınız:

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Grammar Test Soruları Ve Açıklamalı Cevap Anahtarı Mavi_inci Öğretmenlerimizin Bölümü 1 13-03-2011 23:38
Kimyasal Bağlar Test Soruları ve Cevap Anahtarı DeMSaL Öğretmenlerimizin Bölümü 0 30-07-2010 14:05
Fen Bilgisi Test Soruları ve Cevap Anahtarı DeMSaL Öğretmenlerimizin Bölümü 0 30-07-2010 14:05
Üreme İle İlgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı DeMSaL Öğretmenlerimizin Bölümü 0 30-07-2010 13:54
2009 AÖF Ara Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı Mavi_Sema Açık Öğretim AÖF 1 20-03-2010 21:59


Saat: 13:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Frmartuklu.Net ©2008 - 2014