FrmArtuklu

FrmArtuklu

Kaliteli Paylaşımın Adresi


Go Back   FrmArtuklu > (¯`·.(¯`·.Eğlence-Muhabbet ve Ciddi Konular ·´¯).·´¯) > Konu Dışı Başlıklar



Sponsorlu Bağlantılar
   

Fonksiyonlarla İlgili Sorular - Fonksiyonlarla İlgili Soru Örnekleri

Konu Dışı Başlıklar icinde Fonksiyonlarla İlgili Sorular - Fonksiyonlarla İlgili Soru Örnekleri konusu , Fonksiyonlarla İlgili Sorular - Fonksiyonlarla İlgili Soru Örnekleri ÖRNEK: A={-3,-1,0,2,3} F=A R fonksiyonu F{(-3,5),(-1,2),(0,3),(2,5),(3,-4)} olarak veriliyor. F(-3)+f(0)+f(3) toplamı nedir? A)0 B)2 C)3 D)4 E)5 ÇÖZÜM: f(-3)= 5 f(-3)+f(0)+f(3)=5+3-4=4 olur. f(0)= ...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Alt 30-12-2010   #1 (permalink)
Standart Fonksiyonlarla İlgili Sorular - Fonksiyonlarla İlgili Soru Örnekleri

Sponsorlu Bağlantılar


Fonksiyonlarla İlgili Sorular - Fonksiyonlarla İlgili Soru Örnekleri

ÖRNEK: A={-3,-1,0,2,3}
F=A R fonksiyonu
F{(-3,5),(-1,2),(0,3),(2,5),(3,-4)} olarak veriliyor.
F(-3)+f(0)+f(3) toplamı nedir?

A)0 B)2 C)3 D)4 E)5

ÇÖZÜM:

f(-3)= 5 f(-3)+f(0)+f(3)=5+3-4=4 olur.
f(0)= 3 olduğundan
f(3)=-4 Cevap: d


1) f A dan B ye bir fonksiyon, x x2 fonksiyonunun bire bir midir?

CEVAP:
f(-2) = (-2)2 = 4
f(2) =22 = 4 olduğundan, -2 ¹ 2 Þ f(-2) = f(2) olur yani verilen fonksiyon bire bir değildir.


2) A ={ -1, 0,1 } ve b={ 0,1 }kümeleri için f A dan B ye bir fonksiyon f(x) = x2
fonksiyonunun örten olmadığını araştırınız.

CEVAP:
f(-1) = 1
f(0) = 0 Þ f(A.) = {0,1} dır.
f(1) =1

f(A.) = B olduğundan f örtendir.


3) A = {-1, 0,1,2,3} ve B = {0,1,2,34,5,10} kümeleri veriliyor. f(x) = x2 + 1 fonksiyonu içine bir fonksiyon mudur? ( f; A dan B ye bir fonksiyon)

CEVAP:
f(-1) = (-1)2 + 1 = 2
f(0) = 02 +1 = 1
f(1) = 12 + 1 = 2
f(2) = 22 + 1 = 5
f(3) = 32 + 1 = 10
f(A.) = { 1,2,5,10} ¹ B olduğundan, f içine fonksiyondur.


4) f : R [2 + ¥ ] f(x) = x2 + 2 bire bir ve örten midir? x ³ 0

CEVAP:
f(0) = 02 +2 = 2 Örtendir -1 ¹ 1
x1 ¹ x2 için f(x1) ¹ f(x2) f(-1) = f(1)
f(-1) = (-1)2 + 2 = 3
f(1) = 12 +2 = 3 Birebir değil

5) f : R R f(x) = ( a-2 ) . x2 + ( b+3 )x + 7 sabit fonksiyon ise a – b +f(x)=?


CEVAP:
f(x) = c olduğundan
f(x) = ( a - 2 ) . x2 + ( b + 3 ) . x +7
0 0
a–2 = 0 b+3 = 0
a = 2 b = -3
f(x) = 7 a + b + f(x) = 2+3+7 = 12

6) f :R R , f(x) = x3 – 4x +2 olduğuna göre f-1(2) nedir?

CEVAP:
f-1(2) = x Þ f(x) = 2


Þ x3 – 4x +2 = 2
Þ x3 – 4x = 0
Þ x( x2 – 4 ) = 0
Þ x = 0, x = 2, x = -2
f-1(2) = { -2, 0 ,2 } bulunur.

7) f : R-{-1} R, f(x) = x2 – 3x + 2 olduğuna göre, f-1(6.) nedir?

CEVAP:
f-1(6.) = x Þ f(x) = 6
Þ x2 –3x + 2 = 6
Þ x2 –3x –4 = 0
Þ ( x-4 ) (x + 1 ) = 0
Þ x = 4, x = -1
x = -1 sayısı tanım kümesinin elemanı olmadığı için f-1(6.) = 4

Alıntı

 

Mavi_inci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Alt 30-12-2010   #2 (permalink)
Standart Cevap: Fonksiyonlarla İlgili Sorular - Fonksiyonlarla İlgili Soru Örnekleri


Fonksiyon Soruları





Alıntı
Mavi_inci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Alt 29-03-2011   #3 (permalink)
Standart Cevap: Fonksiyonlarla İlgili Sorular - Fonksiyonlarla İlgili Soru Örnekleri


selam ben fonksiyonlarla ilgili soru ve cevaplarını aradım ama bulamadım
mezereli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Yeni Konu aç  Cevapla

Sayfayı Paylaş

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Sorunun cevabını alttaki kutucuğa yazınız. (Gerekli)

Mesajınız:

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Din İle İlgili Sorular Kayıtsız Üye Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 5 17-02-2012 16:38
Foksiyonlarla İlgili Problemler - Fonksiyonlarla İlgili Örnekler SeLeN Konu Dışı Başlıklar 0 07-02-2011 22:19
Fonksiyonlarla ilgili ÖSS'de çıkmış soru örnekleri Kayıtsız Üye Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 2 09-01-2011 22:08
Rasyonel Sayılarla İlgili Soru Örnekleri Mavi_Sema Konu Dışı Başlıklar 0 28-11-2010 20:27
Blaze Video HDTV Player ٧2.5 (Süper Fonksiyonlarla Donatılmıs Media Oynatıcı) Asi_isyankar A-B 0 06-09-2008 16:25


Saat: 20:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Frmartuklu.Net ©2008 - 2014