FrmArtuklu

FrmArtuklu

Kaliteli Paylaşımın Adresi


Go Back   FrmArtuklu > (¯`·.(¯`·.Eğitim Portalı ·´¯).·´¯) > Eğitim Bilgileri > Açık Öğretim AÖF



Sponsorlu Bağlantılar
   

İnsan kaynakları yönetimi test soruları ve cevapları

Açık Öğretim AÖF icinde İnsan kaynakları yönetimi test soruları ve cevapları konusu , insan kaynaklarının örgütlenmesi - insan kaynakları yönetimi test soruları 1. Bir işletmede çalışanlar işgücü olarak tanımlandıklarında aşağıdaki niteliklerinden hangisi ön plana çıkarılmaktadır? a. Bilgileri b. Zekâları c. Kas güçleri d. ...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Alt 25-12-2010   #1 (permalink)
Standart İnsan kaynakları yönetimi test soruları ve cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


insan kaynaklarının örgütlenmesi - insan kaynakları yönetimi test soruları

1. Bir işletmede çalışanlar işgücü olarak tanımlandıklarında aşağıdaki niteliklerinden hangisi ön plana çıkarılmaktadır?

a. Bilgileri
b. Zekâları
c. Kas güçleri
d. Becerileri
e. Potansiyelleri

2. Personel yönetimi aşağıdakilerden hangisinin neden olduğu değişimler sonucunda ortaya çıkmıştır?

a. Sanayi Devrimi
b. I. Dünya Savaşı
c. II. Dünya Savaşı
d. Orta çağın sona ermesi
e. Bilgi çağının başlaması

3. Aşağıdakilerden hangisi İKY’nin örgüt, işler ve insanlarla ilgili planlama yapma faaliyet alanıyla ilgili konuların başında gelmektedir?

a. Yasaların izlenmesi
b. Yeni test ve görüşme tekniklerinin geliştirilmesi
c. Personel katılım programlarının hazırlanması
d. İK uygulamalarının ölçülmesi ve değerlenmesi
e. Stratejik İKY yaklaşımının benimsenmesi

4. Nitelikli insan kaynakların elde edilebilmesi için öncelikle yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

a. İşlerin değerlenmesi
b. Ücret ve teşvik planlarının yapılması
c. İK bilgi sisteminin tasarlanması
d. İK planlamasının yapılması
e. Test ve görüşme tekniklerinin kullanılması

5. Aşağıdakilerden hangisi komuta yöneticilerinin İKY sorumlulukları arasında yer almaz?

a. Doğru insanları doğru işlere yerleştirmek
b. İşletmenin tümünde İK faaliyetlerini koordine etmek
c. Sorumlu olduğu personel grubunun moralini yükseltmek
d. Personelin çalışma koşullarını iyileştirmek
e. İşletmenin politikalarını ve prosedürlerini belirlemek

6. Komuta yöneticileriyle etkili işbirliğini sağlamak için İK yöneticisi aşağıdaki işlevlerden hangisine sahip olmadığını unutmamalıdır?

a. Emir verme
b. Yardım etme
c. Kolaylaştırma
d. Destekleme
e. Bilgi verme

7. Aşağıdaki durumlardan hangisinde İKY işlevi genel örgüt yapısı içinde mutlaka ayrı bir bölüm olarak yer alır?

a. Personel sayısının az olması
b. Standardize edilmiş rutin faaliyetlerin yapılması
c. Kalite odaklı bir kültür yapısının bulunması
d. Sendikalı personel çalıştırılmaması
e. Personelin büyük bir kısmının eğitim düzeyinin düşük olması

8. Bölüm içi görev dağılımı dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi İK yöneticisinin görev ve sorumlulukları arasında yer almaz?

a. Örgütteki İK politikalarını belirlemek
b. İKY ile şirket stratejilerinin bağlantısını kurmak
c. Komuta yöneticilerine danışmanlık yapmak
d. İK bölümünü yönetmek
e. Politikaları ve stratejileri uygulamak

9. Bir örgütte ahlâki davranışların etkili bir şekilde yerleştirilebilmesi için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

a. Ahlâk eğitimi
b. Örgütsel politikalar
c. Ödüllendirme sistemi
d. Disiplin sistemi
e. İşe alıştırma programı

10. Aşağıdakilerden hangisi İKY uygulamalarının kıyaslanması sonucunda elde edilebilecek yararlardan biri değildir?

a. Diğer örgütlerin hatalarından ders alınması
b. Hangi yönde değişmek gerektiğinin anlaşılması
c. İKY işlevinin örgütsel performansa yaptığı katkının belirlenmesi
d. Yapılan hataların farkına varılması
e. Diğer örgütlerin başarılı olmalarını sağlayan uygulamaların örnek alınması

Cevap Anahtarı:

1. c

2. a

3. e

4. d

5. b

6. a

7. c

8. b

9. d

10. c

alıntı

 

SeLeN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Yeni Konu aç  Cevapla

Sayfayı Paylaş

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Sorunun cevabını alttaki kutucuğa yazınız. (Gerekli)

Mesajınız:

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ses Bilgisi Test Soruları ve Cevapları SeLeN Öğretmenlerimizin Bölümü 5 21-04-2013 15:41
Türkçe Test Soruları ve Cevapları SeLeN Öğretmenlerimizin Bölümü 0 02-12-2011 00:39
İnsan Kaynakları Yönetimi Ders Notları SeLeN Açık Öğretim AÖF 1 10-10-2010 14:10
İnsan Kaynakları Yönetimi Sınav Soruları ve Cevapları SeLeN Açık Öğretim AÖF 0 05-10-2010 21:49
İnsan Kaynakları 1.Sınıf 2010 Arasınav Soruları & Cevapları Mavi_Sema Açık Öğretim AÖF 0 16-04-2010 23:40


Saat: 19:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Frmartuklu.Net ©2008 - 2014