Sponsorlu Bağlantılar
   

Yargı Test Soruları ve Cevapları

Açık Öğretim AÖF icinde Yargı Test Soruları ve Cevapları konusu , hukuka giriş - yargı soruları ve cevapları 1. Yargı yetkisi kim tarafından kullanılır? a. Cumhurbaşkanı b. Bakanlar Kurulu c. Bağımsız mahkemeler d. Adalet Bakanlığı e. Başbakan 2. Anayasa Mahkemesi Yüce ...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Alt 19-11-2010   #1 (permalink)
Standart Yargı Test Soruları ve Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


hukuka giriş - yargı soruları ve cevapları

1. Yargı yetkisi kim tarafından kullanılır?

a. Cumhurbaşkanı
b. Bakanlar Kurulu
c. Bağımsız mahkemeler
d. Adalet Bakanlığı
e. Başbakan

2. Anayasa Mahkemesi Yüce Divan sıfatıyla aşağıdakilerden hangisini görevleriyle ilgili suçlardan dolayı yargılayamaz?

a. Yargıtay Başkanını
b. Başbakanı
c. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını
d. Askeri Yargıtay Başkanını
e. Sayıştay Başkanını

3. Aşağıdaki konulardan hangisi Anayasa Mahkemesinin uğraşı alanına girmez?

a. Siyasi partilerin mali denetimini yapmak
b. Uyuşmazlık Mahkemesi başkan ve başkan vekilini seçmek
c. Siyasi partilerin kurulmasına izin vermek
d. Kanunların Anayasaya uygunluğunu denetlemek
e. Cumhurbaşkanını yüce divan sıfatıyla yargılamak

4. Aşağıdakilerden hangisi idari yargı yerleri arasında değildir?

a. İdare mahkemesi
b. Asliye mahkemesi
c. Vergi mahkemesi
d. Danıştay
e. Bölge idare mahkemesi

5. Aşağıdakilerden hangisi Danıştay’ın uğraşı alanına girmez?

a. Kanunla gösterilen belli davalara ilk ve son derece mahkemesi olarak bakmak
b. Bakanlar Kurulunca gönderilen kanun tasarıları hakkında düşüncesini bildirmek
c. Bakanlar Kurulu üyelerini ve yüksek mahkeme başkan ve üyelerini görevleriyle ilgili olarak işledikleri suçlardan dolayı yargılamak
d. Tüzük tasarılarını incelemek
e. Başbakanca alınan kararlara karşı açılacak iptal davalarını karara bağlamak

6. Aşağıdaki mahkemelerden hangisi askeri yargıda yer alır?

a. Asliye hukuk mahkemesi
b. Sulh ceza mahkemesi
c. Disiplin mahkemesi
d. Asliye ticaret mahkemesi
e. Ağır ceza mahkemesi

7. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi aşağıdakilerden hangi yargı türüne girer?

a. Genel İdari yargı
b. Askeri ceza yargısı
c. Adli ceza yargısı
d. Askeri idari yargı
e. Adli yargı

8. Aşağıdakilerden hangisi adli yargı türü içerisinde yer almaz?

a. Vergi mahkemesi
b. Sulh ceza mahkemesi
c. Asliye hukuk mahkemesi
d. Sulh hukuk mahkemesi
e. Ağır ceza mahkemesi

9. Aşağıdakilerden hangisi kontrol mahkemesi niteliğindedir?

a. Askeri Yargıtay
b. Askeri mahkeme
c. Asliye ticaret mahkemesi
d. Ağır ceza mahkemesi
e. Asliye hukuk mahkemesi

10. Adliye mahkemeleri tarafından yürütülmekte olan ve özel hukuk alanı ile ilgili bulunan yargı türüne ne isim verilir?

a. Anayasa yargısı
b. Genel İdari yargı
c. Askeri ceza yargısı
d. Medeni yargı
e. İdari Yargı

Cevap Anahtarı

1. c

2. c

3. c

4. b

5. c

6. c

7. d

8. a

9. a

10. d


alıntı

 

SeLeN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Hızlı Cevap
Sponsorlu Bağlantılar
Yeni Konu aç  Cevapla

Sayfayı Paylaş

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Sorunun cevabını alttaki kutucuğa yazınız. (Gerekli)

Mesajınız:

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ses Bilgisi Test Soruları ve Cevapları SeLeN Öğretmenlerimizin Bölümü 5 21-04-2013 15:41
Kimya Test Soruları ve Cevapları SeLeN Öğretmenlerimizin Bölümü 0 11-12-2011 22:23
Biyoloji Test Soruları ve Cevapları SeLeN Öğretmenlerimizin Bölümü 0 11-12-2011 22:21
Tarih Test Soruları ve Cevapları SeLeN Öğretmenlerimizin Bölümü 0 11-12-2011 22:21
Öss Edebiyat Test Soruları ve Cevapları DeMSaL SBS - ÖSS - Sınavlar 0 01-04-2010 15:19


Saat: 19:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Frmartuklu.Net ©2008 - 2014